تاسیسات ذخیره سازی زیرزمینی گاز «هایداچ» در اتریش که یکی از مخازن بزرگ اروپاست، مدتی است که خالی مانده و احتمالا تا فصل سرمای بعدی به علت اختلاف میان برلین و مسکو بر سر توقیف شرکت تابعه «گازپروم» پر نخواهد شد.
یک کارشناس حوزه بینالملل انرژی گفت: روسیه میزان زیادی نفت صادر میکند و به عنوان یک عضو غیراوپک هماهنگیهایی با میزان عرضه و قیمتگذاری دارد، اکنون با تخفیفهایی که برای برخی مشتریان مثل چین که زمان تحریم هم از ما نفت میخریدند، قائل میشود، سعی بر این دارد که بازار ایران را به چنگ بیاورد.
عضو کمیسیون انرژی مجلس با بیان اینکه دیپلماسی انرژی فرصتی مغتنم برای پاسخ دندانشکن به تحریمهاست، گفت: یکی از راههایی که مسیر همکاریهای تازه بینالمللی را باز میکند دیپلماسی انرژی است.
حدود ۷۱.۷ میلیون بشکه نفت خام روسیه در ماه گذشته میلادی به آسیا صادر شده که بیشاز دو برابر مقدار صادرات به این قاره قبل از آغاز حمله روسیه به اوکراین بودهاست.
روز چهارشنبه وزیر نفت با الکساندر نواک، معاون نخستوزیر روسیه و هیئت عالیرتبه این کشور دیدار داشت و در این دیدار مباحث مختلفی در زمینه افزایش همکاری ها مطرح و در نهایت اعلام شد ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری این دو کشور به سالانه ۴۰ میلیارد دلار می رسد. در حوزه انرژی نیز توافقات خوبی صورت گرفت.
وزیر نفت گفت: با توافقها و تفاهمنامهها که بعضی از آنها در حوزه انرژی به قرارداد منجر شده است، طبق برنامهریزی ظرف یک سال و نیم آینده سقف مبادلات تجاری ایران و روسیه به سالانه ۴۰ میلیارد دلار خواهد رسید.
یک کارشناس حوزه انرژی اظهار داشت: روسیه اروپا را بازار خودش میداند و تمایلی ندارد ایران به افزایش تولید برسد، در نظر داشته باشیم سال ۲۰۲۵ شرایط بازار اروپا و رابطه با روسیه با ۲۰۲۱ متفاوت خواهد بود، اروپا روسیه را کنار نمیگذارد واردات نفت و ال ان جی و گاز را صفر نمیکند اما به شدت کاهش خواهد داد، بنابراین روسیه مسلما جایگاه خود را در حوزه نفت و گاز ...
در حالی که برخی فعالان صنفی فولاد ادعای جایگزینی روسها در بازار فولاد ایران را مطرح کرده و پیگیر صادرات حداکثری این محصول بدون توجه به تنظیم بازار داخل هستند، به اذعان مدیران وزارت صمت، بازار فولاد ایران و سیاست صادراتی آن تغییر نکرده است.
سفیر سابق ایران در چین گفت: چینیها از سالها قبل بازار خود را روی روزانه حداقل 500 تا 600 هزار بشکه نفت ایران بستهاند و در طول 10 سال گذشته این ارقام بیشتر شده و کمتر نشده است. حتی اگر به ضررشان باشد، نفت ایران را حفظ میکنند.
چین بی سر و صدا خرید نفت از روسیه را با قیمت ارزانتر افزایش داده و جای خالی خریداران غربی که در واکنش به جنگ در اوکراین، همکاری تجاری با مسکو را قطع کرده اند را پر کرده است.
وزیر انرژی آمریکا اعلام کرد دولت بایدن، احتمال اعمال تحریمها علیه کشورهایی که نفت روسیه را در بحبوحه جنگ در اوکراین خریداری می کنند، منتفی نکرده اما درباره تاثیر آن بر بازارهای نفت محتاط بوده است.
مدیر گروه دفتر مطالعات انرژی وین گفت: در شرایط فعلی بازار نفت، تقاضا از عرضه بیشتر است، بنابراین تولیدکنندهای جای فروشنده دیگری را در بازار نمیگیرد بلکه بازارهای مقصد جابهجا میشوند.
کمیسیون اروپا پلان ۲۱۰ میلیارد یورویی برای خاتمه بخشیدن به واردات سوختهای فسیلی روسیه تا سال ۲۰۲۷ و استفاده از این پلان برای سرعت بخشیدن به گذار به سوی انرژی سبز را رونمایی کرد.
پاسخ ایران به ادعای کاهش صادرات نفت ارسال دو میلیون بشکه به چین است و طبق گزارش ها، چین در حال حاضر نفت بیشتری نسبت به قبل از تحریم های اعمال شده علیه ایران در سال 2018 خریداری می کند.
معاون وزیر نفت در پاسخ به این سوال که برای بازپس گیری سهم خود از بازار چین حاضر به ارائه تخفیف بیشتر از روسیه است، گفت: نفتمان را طبق قواعد بازار می فروشیم و این قواعد سهم ما را تعیین می کند.